Cosul dvs. este gol

Categorii
Marci produse
Echipa Manufactura Bihor vine in ajutorul si sustinerea tuturor persoanelor cu nevoi speciale si/sau cu dizabilitati, precum si a sustinatorilor acestora, prin urmatoarele:
  • Persoanele cu nevoi speciale vor avea reducere de 30% fata de pretul afisat.
  • Avem disponibilitatea de a executa alte produse fata de cele afisate (in lmita posibilitatilor tehnice), produse pe care indrumatorii persoanelor cu dizabilitati le considera necesare pentru recuperarea celor in cauza, sau considera ca le sunt folositoare in anumite conditii.
  • Asociatiile sau organizatiile care sprijina astfel de cauze sunt invitate in a propune orice situatie de colaborare spre executarea diferitelor obiecte menite sa ajute persoanele in cauza.
  • Comenzile venite din partea persoanelor care sustin sau intretin persoane cu dizabilitati vor avea intaietate la livrarea comenzilor.
  • Avem disponibilitatea de a va satisface nevoile dupa conceptul "veniti voi cu ideea, iar noi venim cu executia!" - toate in limita timpului dispoibil.

Omul din spatele echipei Manufactura Bihor - Viorel Laza

**Articol scris de Beartice Bungo


 

 

"Stăteam şi mă uitam la ele şi îmi spuneam cui o să îi trebuiască aşa ceva. Lumea nu mai ţese"- Viorel- Andrei Laza

Născut în satul fără apă, Saca, Andrei Laza visa să devină arhitect. A ajuns în Oradea şi a început Facultatea de Arhitectură.Îndeletnicirea, bunătatea şi pasiunea sa de a realiza diverse lucruri l-au dirijat încet înspre ceea ce ulterior avea să îi devină menirea. "Am aflat de copiii unui fost şef de al meu cum că sunt autişti şi că au nevoie de două războaie de ţesut pentru a le folosi în programa lor de terapie. Ulterior am intrat în colaborare cu tot felul de asociaţii non-profit care spijină persoane cu dizabilităţi. I-am provocat să îmi dea temă de casă tot felul de produse pe care nu le găsesc şi sunt foarte scumpe." A făcut totul pe gratis, sau cum spune el, fără remuneraţie. Spre surprinderea lui, Andrei a început să fie solicitat de oameni care îi vedeau creaţiile şi aveau nevoie de aşa ceva. Astfel, şi-a pus pe roţi o mică afacere. "Stăteam şi mă uitam la ele şi îmi spuneam cui o să îi trebuiască aşa ceva. Lumea nu mai ţese, bunicii au aruncat războaiele,au vândut toate covoarele şi toată pânza la ţigani fâcând troc cu tot felul de produse mai mult sau mai puţin bune. Aveai impresia că modernismul a şters partea asta de artă."A folosit ca prim etalon o poză în care se găsea un război vechi şi o doamnă. "I-am apreciat înălţimea, i-am măsurat mâna de la cot la unghia degetului mic si am găsit o domnişoară care avea cam aceeaşi înălţime. Am luat compasul şi am făcut raportul de măsură să îmi dau seama aproximativ ce dimensiuni are războiul respectiv." Andrei a realizat războaie rudimentare pentru copii, războaie clasice, orizontale, verticale, în stil ardelenesc sau oltenesc.

Pe viitor îşi doreşte să găsească persoane cu dizabilităţi care să îl ajute. "Persoanele cu diverse dizabilităţi, dar cu abilităţi practice fixe consider că s-ar descurca mult mai bine, ar îmbina utilul cu plăcutul pentru că nu se mai simt izolate de societate, sau nişte asistați social. Au dreptul la o şansă şi cred că pot să ducă la bun sfârşit ceea ce fac.

"E o provocare, o pasiune, o semi-necesitate. Meserie nu e pentru că nu vreau să repet războaiele la nesfârşit. E o semi-necesitate pentru că trebuie să şi trăieşti din ceea ce produci."

 


 

 


spacer
Aveti intrebari?
Suntem aici
Website detinut de MANUFACTURA LEMN S.R.L., CIF: 45033130, Reg.Com: J5/2616/2021

manufacturabihor.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.